Meniu
0
Norai

Renkamės dviratį: balansiniai dviratukai

Renkamės dviratį: balansiniai dviratukai
2024-07-29 Viktorija Kaupienė

Ar prisimenate, kaip jūs išmokote važiuoti dviračiu? Galbūt pirmasis jūsų dviratis buvo triratis, o gal iškart mokėtės ir minti, ir išlaikyti balansą? Dabar vaikams išmokti važiuoti dviračiu paprasčiau, nes populiarūs balansiniai dviratukai padeda saugiai ir smagiai įgyti visus svarbiausius įgūdžius, kurių prireikia pirmąsyk sėdant ant dviračio. Šiame straipsnyje aptarsime, kuo pasitarnauja balansiniai dviratukai ir kokie jų modeliai yra patys mėgstamiausi vaikų ir tėvų.


Balansinio dviratuko nauda vaikams

Tėvai, kurių vaikai išbandė balansinį dviratį, sutaria, jog būtent balansinio dviračio dėka vaikas ypač lengvai išmoko važiuoti „tikru“ dviračiu. Taip yra todėl, kad balansinis dviratukas skatina pusiausvyrą ir koordinaciją. Kitaip nei triratukai ar dviračiai su mokomaisiais ratukais, balansiniai dviratukai skatina vaikus naudoti savo kūną pusiausvyrai išlaikyti, lavinant motorinius įgūdžius ir fizinį pasirengimą.

Gali būti, kad pirmieji vaiko pasivažinėjimai balansiniu dviratuku sukels šiek tiek streso – vaikas mokysis susiorientuoti erdvėje, laiku sustoti bei įveikti kliūtis. Tačiau būtent šis mokymosi procesas labai padeda vaikams įgyti daugiau pasitikėjimo savimi ir jaustis savarankiškiems. Ant balansinio galima greičiau tyrinėti aplinką ir vairuoti be suaugusiojo pagalbos, tai – ypač patinka vaikams.


Nuo kokio amžiaus jau gali vaikas važiuoti balansiniu dviratuku?

Nors kai kam atrodo neįtikėtina, tačiau balansiniais dviratukais gali pradėti važinėti labai maži vaikai – 12–18 mėnesių amžiaus ar dar jaunesni. Tačiau svarbu atsižvelgti į vaiko raidą: mažasis dviratininkas turėtų gebėti stabiliai vaikščioti savarankiškai, nes balansavimas priklauso nuo gebėjimo kojomis atsispirti nuo žemės. Žinoma, vaikas turi pasiekti ir minimalų ūgį, kad ant mažiausio dydžio balansinio dviratuko su nuleista sėdyne patogiai pasiektų žemę (šiek tiek sulenktomis kojomis). Galiausiai, įsiklausykite ir į vaiko norus – vieni vaikai labai anksti užsimano savarankiškai vairuoti dviratį, o kitiems tenka palūkėti, kol išdrįsta. Rinkdamiesi balansinį dviratį VELONOVA internetinėje parduotuvėje, galite filtruoti prekes pagal vaiko ūgį ir taip gauti tinkamiausio dydžio pasiūlymą.

Balansiniai dviratukai nuo 1-1.5 metų

Mažiausiems dviratininkams tinka dviračių modeliai pritaikyti ūgiui nuo 70 cm. Tarp jų – medienos rėmo konstrukcijos Early Rider SuperPly ir Specialized Hotwalk su ypač žemu rėmo skersiniu lengvam užlipimui. Mažiausiems taip pat tinka futuristiškas Early Rider Super Velio balansinis dviratis ypač storais ir stabiliais ratais. Šį balansinį dviratį galima rinktis ir vaikui nuo 10 mėnesių amžiaus. Patys mažiausi balansiniai dviratukai ir labai paprastos konstrukcijos bei lengvi, todėl neturi stabdžių ar kitų papildomų dizaino elementų.

Balansiniai dviratukai nuo 2 iki 4 metų

Didesniems vaikams reikia dar daugiau manevringumo. Vaikams nuo 90 cm ūgio tinkami modeliai yra Early Rider Charger, Micro Balance Deluxe bei Micro G-Bike Chopper, savo proporcijomis labiau primenantys „tikrą“ dviratį – jie yra nuožulniu rėmo skersiniu ir turi patogias grublėtas padangas, kuriomis vaikais įveiks bet kokį paviršių. 2–4 metų vaikams taip pat tinka didesni Early Rider SuperPly bei Early Rider Super Velio modeliai.

Specialized balansiniai dviračiai

Amerikiečių gamintojas Specialized garsėja ypač lengvais ir greitais dviračiais. Balansinių dviratukų asortimente Specialized taip pat išsiskiria – tam gamintojas išleido pristatė naujieną. Tai – karboniniai Specialized balansiniai dviratukai Hotwalk Carbon, kurie padeda įkvėpti jaunąją dviratininkų kartą nuo pat mažumės. Ieškantiems paprastesnio varianto patiks standartiniai ryškūs Specialized Hotwalk modeliai mažiausiems dviratininkams.

Early Rider balansiniai dviratukai

Early Rider – specialiai vaikams dedikuotas prekės ženklas, kuriantis balansinius ir vaikiškus dviračius bei nuolat tobulėjantis šioje srityje, kaip pats sako – be kompromisų. Early Rider siekia, kad vaikai kuo daugiau laiko praleistų lauke ir mėgautųsi savo veiklomis, todėl jų kuriame balansiniai dviračiai yra manevringi bei ypač patogūs. Patiems mažiausiems labiausiai patiks mediniai Early Rider SuperPly, o šiek tiek ūgtelėjusiems – Early Rider Charger 12". Early Rider balansiniai dviratukai yra lengvai reguliuojami, todėl augs kartu su vaiku.

Micro balansiniai dviratukai vaikams

Paspirtukais garsėjantis gamintojas Micro žinomas ir dėl balansinių dviratukų – jų dizainas skiriasi nuo kitų gamintojų, nes Micro siekia žaismingumo, kuriam vaikai neabejingi. Pavyzdžiui, aliuminis Micro G-Bike Chopper šiek tiek primena triukų dviratį, o Micro Balance Deluxe yra ryškus ir solidus, bet tuo pačiu – lengvas. Micro balansiniai dviratukai vaikams – pasirinkimas ieškantiems kokybės ir vertinantiems smagias akimirkas lauke.


Kas toliau?

Kai išsirinksite balansinį dviratuką, nepamirškite ir šalmo – jį rinkitės pagal vaiko galvos apimtį. Mažyliams pritaikyti ir labai patogūs yra Specialized Mio MIPS šalmai, kurie sužavės savo spalvomis. Pavadinime esančios raidės MIPS rodo, kad šalme yra įmontuota speciali patentuota sistema, kuri smūgio metu pasisuka ir sugeria dalį smūgio jėgos

Jei reikia pagalbos renkantis, kviečiame susitikti mūsų fizinėje dviračių parduotuvėje J. Baltrušaičio g. 1, Vilnius.

Susiję produktai

Greitas pristatymas
Micro Balance Deluxe balansinis dviratis | Red
Greitas pristatymas
Specialized Hotwalk balansinis dviratis | Gloss Limestone
Greitas pristatymas
Early Rider Charger 12" balansinis dviratis | Brushed Aluminium
Greitas pristatymas
Early Rider Charger 12" balansinis dviratis | Violet Haze
Greitas pristatymas
Early Rider Charger 12" balansinis dviratis | Sage Green

Susiję straipsniai

Renkamės dviratį: Hibridinių dviračių gidas

Renkamės dviratį: Hibridinių dviračių gidas

Jei ieškote universalaus dviračio kelionėms į darbą, pasivažinėjimams gamtoje ir sportui, kviečiame susipažinti su patarimais, kaip išsirinkti, kuris hibridinis dviratis tiks jums...

Renkamės dviratį: išsamus elektrinių dviračių gidas

Renkamės dviratį: išsamus elektrinių dviračių gidas

Sunku patikėti, bet elektriniai dviračiai gyvuoja jau nuo 1985 m. Tačiau per pastarąjį dešimtmetį elektriniai dviračiai patyrė didžiulę transformaciją – iš didelių, sunkių ir greitai išsikraunančių prietaisų jie tapo dailia ir universalia transporto priemone...

Kaip geriau susigaudyti, ką reiškia ir kam skirtos įvairios dviračių kategorijos?

Kaip geriau susigaudyti, ką reiškia ir kam skirtos įvairios dviračių kategorijos?

Dviračiai, pagal savo paskirtį, yra skirstomi į skirtingas kategorijas – skirti sportui ir lygioms varžybų trasoms, skirti miestui ir trumpiems atstumams, kiti yra skirti bekelei ir žvyrui, dar kiti pritaikyti sudėtingoms kalnų trasoms. Atrodo, pasirinkti paprasta, tačiau realybė yra tokia – mažai k..