Meniu
0
Norai

Dviračių gamintojų gidas: Colnago dviračiai

Dviračių gamintojų gidas: Colnago dviračiai
2024-09-09 Vytautas Kaupas

Pirmieji ir vieninteliai Lietuvoje prekiaujame Colnago dviračiais, todėl pats laikas juos pristatyti išsamiau. Ko gero, jau ne kartą matėte Colnago ant prestižiškiausių dviračių lenktynių apdovanojimų podiumų, tačiau apie šį gamintoją žinoti verta daug daugiau – jis išsiskiria ir savo filosofija, ir dviračių gamybos procesais. Kviečiame susipažinti.


Colnago – istorija ir vertybės

Išskirtinius dviračius lenktynėms Colnago kuria nuo1954 m. Cambiago mieste, netoli Milano, Italijoje. Veiklos pradžioje, kai įmonę valdė Ernesto Colnago, šis gamintojas išgarsėjo aukštos kokybės plieniniais dviračiais, kurie idealiai tiko sudėtingoms lenktynėms.

Per keletą veiklos dešimtmečių įmonė tapo viena kūrybingiausių dviračių gamintojų ir gavo įvertinimus už dizaino inovacijas ir eksperimentus su naujomis medžiagomis, įskaitant anglies pluoštą (karboną), dabar – populiariausią dviračių rėmų gamybos medžiagą. Būtent Colnago C40 karboniniai dviračiai pirmieji pasirodė profesionaliose dviračių varžybose ir įrodė, kad ši, tuomet nauja medžiaga, gali laimėti ir ant sudėtingiausio Paris Roubaix grindinio.

Iki 2024 metų Colnago dviračiai buvo laimėję 14 didžiųjų turų (Tour de France, Giro d‘Italia ir Ispanijos Vuelta), 405 šių varžybų etapus, 27 pasaulio čempionatus, 18 olimpinių žaidynių aukso medalių. Šiuo metu prie Colnago žinomumo labiausiai prisideda Tadej Pogačar su UAE komanda, pademonstravę išskirtines pergales Tour de France ir kitose varžybose.


Kuo išskirtiniai Colnago dviračiai?

Patys Colnago sako, kad juos į priekį veda italams būdinga aistra ir siekis laimėti. Todėl šis gamintojas turi ypač siaurą specializaciją ir siekia pirmauti pasirinktose dviračių kategorijose, gaminant aukštos klasės TT (triatlono ir asmeninių varžybų laikui), plento ir gravel dviračius.

Visi Colnago dviračiai yra gaminami tik pagal užsakymą, tad kiekvienas šio gamintojo dviračio savininkas gali pasirinkti sau tinkamiausią komplektaciją ir gauti visiškai unikalų dviratį. Colnago dviračių išskirtinumas taip pat yra rankų darbas – dviračių rėmai yra formuojami iš anglies pluošto lakštų, kruopščiai sluoksniuojamų rankomis. Šie, ypač lengvi ir patvarūs rėmai, yra dažomi aukštos kokybės dažais, kurie ne tik sukuria išskirtinį dviračio dizainą, bet ir pagerina aerodinamines savybes.

Aerodinamika – svarbi Colnago tyrimų ir inovacijų sritis. Naujausius savo dviračius jie kuria konsultuodamiesi su profesionaliais dviratininkais ir nuolat testuodami kiekvieną dviračio komponentą, siekdami išgauti kuo mažesnį pasipriešinimą minant įvairiomis sąlygomis. Kiekvienas į prekybą išleistas naujas Colnago modelis – vis tobulesnis, lengvesnis ir stabilesnis.


Populiariausi Colnago modeliai

Colnago turi keturias pagrindines dviračių linijas: V – plento dviračiai, C – plento ir gravel, G – gravel dviračiai ir TT – triatlono ir asmeninių varžybų laikui. Ne daug kam žinomas faktas – kolekcininkams ir senų dviračių entuziastams jie vis dar siūlo ir klasikinį savo plieninį dviratį „Master“. Žemiau papasakosime apie visus pagrindinius šiuolaikinių Colnago dviračių modelius ir jų išskirtumus, kad išsirinkti savąjį būtų lengviau.

Colnago C68 ir C68 Road

Colnago C68 yra pats naujausias C linijos, laikomos ikoniška dėl dizaino ir savo savybių, dviratis. Atsižvelgdami į besikeičiančius dviratininkų poreikius, Colnago transformavo C68, pritaikydami jį vis platesnėms padangoms: plentinis C68 komplektuojamas su padangomis iki 32 mm, o gravel C68 gali būti eksploatuojamas su padangomis iki 42 mm. Tad C68 sau ras ir plento, ir endurance, ir gravel dviratininkai. Itališkų dviračių mėgėjai iš toli atpažįsta modulinį C68 rėmą – dizainu šis dviratis išsiskiria iš kitų. C68 parduodami nudažyti keliais klasikiniais spalvų deriniais.

Colnago V3 ir V4

Pasak Colnago, V reiškia Velocità (iš italų klb. – greitis) ir Victory (iš anglų klb. – pergalė). V yra pirmiausia lenktynėms ant plento skirti dviračiai su anglies pluošto monokokiniu rėmu. Monokokiniai rėmai yra labai standūs, lengvi ir patvarūs. Standumas (angl. stiffness) ypač svarbus plentiniams dviračiams, nes ši savybė leidžia efektyviai perduoti galią minant tiek atsisėdus, tiek atsistojus, tiek į įkalnę, tiek žemyn. V modelius vairuoja Tadej Pogačar ir UAE komanda. Tiek V3, tiek naujesnės kartos V4 dviračiai užtikrina ypač stabilius rezultatus. V3 modelis komplektuojamas su padangomis iki 28 mm, o V4 – iki 30 mm, nes su V4 modeliu Colnago pristatė šakės dizaino atnaujinimą, pagerinantį dviračio aerodinamines savybes.

Colnago V4Rs

V4Rs yra kol kas tobuliausias sukurtas Colnago dviratis – mokslinių tyrimų ir eksperimentų rezultatas. Šio dviračio prototipas buvo testuojamas 2022 m. Tour de France lenktynių metų. Ant V4Rs pirmiausia buvo sumontuota atnaujinta šakė ir patobulinto dizaino vairas – tai pats aerodinamiškiausias derinys, sukurtas jėgų taupymui važiuojant grupės priekyje ar vienumoje. Kaip ir kitus Colnago dviračius, V4Rs galite įsigyti su norima grupe.

Colnago G3-X

Apie G3-X Colnago sako: „Šis dviratis reikalauja, kad jį mintumėte greitai.“ Gamintojas neslepia, kad su pirmuoju, išskirtinai bekele ir žvyru pritaikytu važiuoti Colnago dviračio modeliu, kūrėjai turi daug ambicijų. Įkvėptas V serijos našumo, šis gravel dviratis yra ypač lengvas ir manevringas, patogus tiek greitose trasose, tiek įveikiant ilgus atstumus. Kaip ir visi kiti Colnago modeliai, G3-X rėmas gaminamas iš anglies pluošto ir yra monokokinis.


Velonova – oficialus Colnago dviračių partneris

Didžiuojamės galėdami pristatyti Colnago Lietuvos rinkai. Su kiekvienu, įsigyjančiu Colnago dviratį susipažįstame asmeniškai – su pirkėju suderiname trokštamą komplektaciją ir dviračio laukimo laiką. Įprastai, suformavus užsakymą, dviratis Lietuvą pasiekia per 8–10 savaičių. Kviečiame susipažinti su visu asortimentu – jame rasite ir pačius prabangiausius Colnago modelius ir paprastesnes komplektacijas, parduodamas konkurencinga kaina. Jei turite klausimų, susisiekite su mumis arba atvykite pasikalbėti į mūsų parduotuvę J. Baltrušaičio g. 1, Vilnius.

Susiję produktai

Susiję straipsniai

BMC dviračiai: šveicariškas meistriškumas ir inovacijos

BMC dviračiai: šveicariškas meistriškumas ir inovacijos

BMC (Bicycle Manufacturing Company) – tai Šveicarijoje įsikūrusi įmonė, nuo pat 1994 m. puoselėjanti aukštą dviračių gamybos kokybę. BMC žinomi dėl savo inovatyvių sprendimų, prabangaus dizaino ir tobulų dviračių, kurie patinka tiek profesionalams, tiek dviračių entuziastams...

Specialized dviračiai: Atraskite meistriškumą ir inovacijas

Specialized dviračiai: Atraskite meistriškumą ir inovacijas

Specialized – tai prekės ženklas, kuris dviračių pasaulyje žinomas dėl savo novatoriškumo, aukštos kokybės ir dizaino. Nuo lenktyninių iki kalnų dviračių, Specialized siūlo platų asortimentą kiekvienam dviratininkui. Šiame straipsnyje aptarsime Specialized dviračių ypatumus, atsiliepimus ir prieinam..

Populiariausi dviračių gamintojai – ką reikia žinoti?

Populiariausi dviračių gamintojai – ką reikia žinoti?

Dviračių pasaulis tam tikra prasme yra panašus į automobilių. Daugybė gamintojų siūlo kokybiškus, patikimus modelius, tačiau kiekvienas gamintojas turi savo stilių ir savo braižą. Vienų stiprioji pusė – laiko patikrinta kokybė, komfortas ir maksimalus saugumas, kitų – technologijos inovacijos, lengv..