Meniu
0
Norai

GoPro veiksmo kameros – kurią įsigyti?

GoPro veiksmo kameros – kurią įsigyti?
2024-07-11 Gediminas Kaupas

Jei suplanavote ilgą, vaizdingą pasivažinėjimą, gera idėja į jį pasiimti kamerą. Juk ant dviračio vaizdai praskrieja taip greitai, o smagias akimirkas norisi įamžinti. Kad minti būtų patogu, o vaizdo kokybė išliktų nepriekaištinga, rekomenduojame nepasikliauti vien telefono kamera, o pasižvalgyti į atskirą kamerų kategoriją – veiksmo kameras, ir populiariausią šios kategorijos atstovą – GoPro. Šias kompaktiškas kameras jau išbandė daugybė dviratininkų ir ekstremalaus sporto atstovų, tad jos tikrai vertos dėmesio. Straipsnyje apžvelgsime populiariausius modelius ir kaip išsirinkti savąjį.


Kas yra veiksmo kameros?

Anglų kalboje paplitęs terminas „action camera“ prigijo ir Lietuvoje – sportininkų ir keliautojų pamilti įrenginiai yra vadinami veiksmo kameromis. Šis kamerų tipas transformavo sporto fotografiją ir videografiją: jei anksčiau sportinius triukus ir judesį iš šono filmuodavo profesionalūs videografai, veiksmo kameros leido patiems sportininkams tapti operatoriais. Tad veiksmo kamera yra ta, kuri pati dalyvauja veiksme ir leidžia pamatyti jį iš pirmojo asmens perspektyvos, sukuriant įtraukiantį vaizdą.


GoPro: gamintojas ir rinkos standartas

Pačios žymiausios ir populiariausios veiksmo kameros yra GoPro. Jos paplitusios taip, jog tapo visos kategorijos sinonimu – dažnai veiksmo kameros šnekamojoje kalboje yra bendrai pavadinamos „gopro“. Ši Kalifornijoje įsikūrusi įmonė kameras gamina jau virš dvidešimties metų – nuo 2002 m. Per tą laiką gamintojas pristatė kelias dešimtis skirtingų modelių ir jų komplektacijų, vis tobulinant svarbiausius kameros elementus – vaizdo įrašymo kokybę, stabilizatoriaus veikimą ir baterijos tarnavimo trukmę. Galiausiai, įmonė sukūrė ir skaitmeninius įrankius, kurie GoPro savininkams leidžia patogiai redaguoti savo nufilmuotą medžiagą, ją saugoti ir ja dalintis.

GoPro gamina ne tik kameras – šis gamintojas siūlo ir įvairius aksesuarus, kuprines bei aprangą nuotykių ieškotojams. Siūloma produkcija yra pritaikyta įvairioms aktyviai gyvenančių žmonių grupėms: banglentininkams, nardytojams, motociklininkams, gyvūnų augintojams, keliautojams, MTB dviratininkams, snieglentininkams ir t.t.


Kas yra GoPro kamera?

Pagrindinis GoPro išskirtinumas nuo pat pradžių buvo kameros dydis. Į delną telpančią skaitmeninę kamerą įmonės įkūrėjas Nick Woodman sukūrė sau – kad galėtų patogiai įsiamžinti kaip skrieja vandenynu ant banglentės. Kitų sričių sportininkai greit įvertino jo įdėtą darbą ir taip GoPro veiksmo kameros išpopuliarėjo visame pasaulyje.

GoPro kamera išsiskiria savo dizainu – ji yra stačiakampio formos ir ypač minimalistinio dizaino. Tokie dizaino sprendimai pasirinkti ne be reikalo. Visos šio gamintojo kameros yra atsparios vandeniui ir gali būti naudojamos nardant, tad lygus paviršius reikalingas užtikrinti, jog vanduo nepateks į konstrukciją ar nebus pažeistas kitų veiksnių.

Kitas GoPro išskirtinumas yra plataus kampo objektyvas, leidžiantis užfiksuoti ypač didelį vaizdo plotą. Kai kurie modeliai turi ir 360 laipsnių filmavimo galimybę, kad viena kamera nufilmuotumėte vaizdus ir priešais, ir iš šonų, ir esančius už kameros.


Populiariausi GoPro modeliai

GoPro jau išleido daugiau nei dešimt savo klasikinio modelio Hero kartų. Su kiekvienu atnaujinimu įmonė pristatė vis geresnę vaizdo kokybę ir papildomas funkcijas, sutelpančias į tokį pat kompaktišką prietaisą. Nuo vis tobulesnio integruoto ekrano iki keliskart patobulinto garso įrašymo ir vaizdo stabilizavimo – tokia yra GoPro transformacija.

GoPro Hero 12 Black

Šiuo metu pats naujausias ir tobuliausias GoPro modelis yra Hero 12 Black kamera. Ji vaizdus įamžina ypač didele 5,3K60 ir HDR raiška, o iš vaizdo įrašų leidžia eksportuoti net 24,7MP nuotraukas. Ieškantiems aukštos kokybės sulėtinto filmavimo funkcionalumo GoPro šioje kameroje įdiegė aštuoniskart sulėtinančio filmavimo galimybę. Išbandę šią kamerą pabrėžia pagrindinius privalumus: ypač ilgai tarnaujančią bateriją, neprilygstamą vaizdo stabilizavimą ir ilgos trukmės „timelapse“ pajėgumus. Su šia kamera filmuoti galite ir panirę po vandeniu iki 10 metrų, o profesionaliam filmavimui papildyti komplektą įvairiais priedais.

GoPro Hero 11 Black

GoPro Hero 11 Black yra labai panaši į 12 kartos modelį: jos kamera yra tokia pat pajėgi ir turi panašius techninius parametrus. Ją įsigyti galite pigiau, tačiau atkreipkite dėmesį, jog nuo naujausio modelio ji skiriasi būtent kiek trumpesne baterijos gyvavimo trukme ir silpnesnėmis vaizdo stabilizavimo galimybėmis. Ji taip pat turi GPS funkciją, kurią GoPro iš 12 laidos modelio pašalino.

GoPro Hero 10 Black

2021 m. išleistas GoPro Hero 10 Black modelis skiriasi nuo ankstesniųjų savo galingu GP2 procesoriumi, naudojamu iki šiol – būtent šis procesorius leidžia įrašyti ypač aukštos kokybės ir aukšto didelio kadrų dažnio turinį. Pagrindinis šio modelio trūkumas, lyginant su vėlyvesniais modeliais – sensorius. Dėl mažesnio sensoriaus ši kamera neįamžina 8:7 vaizdo įrašų, tačiau vis tiek leidžia eksportuoti 19.6 MP kokybės nuotraukas.

GoPro MAX

GoPro MAX yra iš kitos kamerų linijos nei Hero modeliai. Su ja įamžinsite ir GoPro Hero stiliaus vaizdo įrašus, tačiau tikroji šios kameros galia – didelės 6K raiškos 360 laipsnių sferiniai vaizdo įrašai ir vloginimui pritaikyti tiesioginio transliavimo nustatymai. Ši kamera taip pat įrašo stereofoninį garsą – tam joje įdiegti 6 mikrofonai. MAX yra kiek didesnis GoPro modelis, todėl jutikliniame ekrane ypač patogiai reguliuosite vaizdo ir kitus nustatymus.


Kiek kainuoja GoPro kameros?

GoPro kamerų kaina skiriasi priklausomai nuo pasirinkto modelio. Pavyzdžiui, senesnius GoPro modelius įsigysite už šiek tiek daugiau nei 200 eurų, o už naujausius modelius be priedų sumokėsite 400–500 eurų. Pirkdami GoPro gaunate ne tik kamerą – šis gamintojas turi ir programinę įrangą bei debesijos saugyklą, kad savo vaizdo įrašus patogiai eksportuotumėte ir tvarkytumėte. Kameras galite įsigyti komplete su priedais arba priedus pirkti atskirai, priklausomai nuo to, kur ir kaip kamerą planuojate naudoti.

GoPro kameros ir draugiškų kainų pasiūlymai – mūsų internetinėje parduotuvėje ir fiziniame skyriuje, J. Baltrušaičio g. 1, Vilnius.

Susiję produktai

Greitas pristatymas -11%
GoPro Hero 12 Black vaizdo kamera
GoPro Hero 12 Black vaizdo kamera
399,00€ 449,00€
-15%
GoPro Hero 12 Black kamera su priedais | Creator Bundle
Greitas pristatymas
Quad Lock To Action Camera adapteris
Greitas pristatymas
Quad Lock 360 Action Camera adapteris

Susiję straipsniai

Garmin laikrodžiai – išskirtinė kokybė ir funkcionalumas

Garmin laikrodžiai – išskirtinė kokybė ir funkcionalumas

Naujame mūsų tinklaraščio įraše tyrinėkite "Garmin" laikrodžių pasaulį. Sužinokite, kaip šie aukštos kokybės, funkcionalūs laikrodžiai gali pagerinti jūsų sveikatos stebėseną ir sportinius rezultatus. Sužinokite apie įvairius "Garmin" modelius - nuo skirtų profesionaliems sportininkams iki puikiai t..

Dviračių laikikliai automobiliui - išsamus gidas ir profesionalų patarimai

Dviračių laikikliai automobiliui - išsamus gidas ir profesionalų patarimai

Saugiai vežkitės dviračius net į tolimiausias keliones – novatoriški automobiliniai dviračių laikikliai garantuos ramias išvykas. Skaitykite ir sužinokite, kaip išsirinkti savąjį...

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Šiandien, mobiliaisiais telefonais naudojamasi visur, taip pat ir aktyvaus laisvalaikio metu – bėgiojant, vairuojant automobilį, važiuojant dviračiu, motociklu, keturračiu, užsiimant vandens sportu ir net pilotavimu. Pagrindinis iššūkis, užsiimant tokiomis veiklomis – kaip saugiau naudotis telefonu,..

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviratis yra puiki priemonė tiek sportui, tiek susisiekimui – lengvas, manevringas, neužima daug vietos. Tačiau dviračių savininkams kyla klausimų, kaip užtikrinti maksimalų savo ar kartu keliaujančio vaiko saugumą, kur susidėti kartu vežamus daiktus, kaip apsaugoti patį dviratį nuo vagystės ir kt. ..