Meniu
0
Norai

Galinis žibintas su radaru: kam jis reikalingas?

Galinis žibintas su radaru: kam jis reikalingas?
2024-10-09 Gediminas Kaupas

Galinis žibintas su radaru – kiekvienam, norinčiam kelyje jaustis saugiai

Nors dviračių takų infrastruktūra gerėja, daugeliui dviratininkų, o ypač – sportuojančių aktyviai, vis dar tenka į maršrutą įtraukti aktyvias kelio atkarpas. Kad dviratininkai jaustųsi saugiau, pasistengė Garmin, sukurdami daugiafunkcį įrenginį – Varia galinius dviračio žibintus su radaru. Apie tai, kaip jis veikia, ir apie tai, kodėl vis daugiau dviratininkų domina šie dviračio žibintai, papasakojome šiame straipsnyje.


Kas yra galinis žibintas su radaru?

Galinis žibintas su radaru yra išmanus prietaisas, atstojantis raudonai mirksintį galinį žibintą ir tuo pačiu stebintis kelią, kad nustatytų objektus, artėjančius iš nugaros iki 140 metrų atstumu. Sinchronizavus tokį žibintą su GPS kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu, dviratininkas susikuria garsinio ir vizualinio įspėjimo sistemą, leidžiančią kelyje, kur yra automobilių, nesižvalgyti per petį ir taip išvengti netikėtų kliūčių bei sumažinti nelaimingų atsitikimų tikimybę.


Varia galinio žibinto su radaru privalumai

Visų pirma, Varia radarai yra puikūs žibintai, kurie šviečia ryškiai ir ilgai, o atrodo stilingai. Vienu įkrovimu Varia žibintas su radaru gali šviesti 16 val., o Varia žibintas su radaru ir kamera – įrašinėti ir šviesti 6 val. Taigi, veikimo trukmės užteks visiems atvejams. Žibinto matomumas siekia 1,6 km, tačiau mėgstantiems važinėti grupėje yra pritaikytas ir PELOTON neakinančio švelnaus blyksnio režimas. Žibintuose taip pat yra dieninio blyksnio režimas, kuris užtikrina, kad vairuotojai į jus atkreips dėmesį ir šviesiuoju paros metu.

Šie žibintai yra lengvai suporuojami su kitais įrenginiais – Garmin Edge kompiuteriu ir kitais prietaisais. Tiems, kurie kaip pagrindinį ekraną naudoja išmanųjį telefoną, pasitarnaus Varia programėlė. Žibintus taip pat galite derinti ir su įvairiomis kitų kurėjų navigavimo programėlėmis.


Kaip išsirinkti tinkamą žibintą su radaru?

Šiuo metu Garmin asortimente yra trys skirtingi galinių žibintų su radaru modeliai. Jie skiriasi savo pritaikymu ir veikimo trukme po įkrovimo.

Jei plentu važinėjate didžiąją dalį laiko

Plento dviratininkams labiausiai pravers pažangiausias Varia serijos žibintas – modelis RCT715 su radaru ir kamera. Radarui aptikus iš nugaros artėjančias transporto priemones, dviratininkas gauna įspėjimą, o kamera pradeda įrašinėti. Aptikus eismo įvykį, įrašas išsaugomas – tad, jei tik prireiktų, dviratininkas turi visus incidento įrodymus. Filmuotą medžiagą paprasta pasiekti naudojantis Varia programėle išmaniajam telefonui.

Jei ieškote universalaus varianto

Kiek rečiau minantiems plentu, tačiau norintiems jaustis saugiai, kai prireikia keliu dalintis su automobiliais, skirtas galinis žibintas su radaru Varia RTL 515. Jis neturi vaizdą fiksuojančios kameros, tačiau ypač efektyviai įspėja apie iš galo artėjančias transporto priemones ir taip leidžia išvengti nelaimės kelyje. Dienos blyksėjimo režimu Varia RTL 515 veikia net iki 16 val.

Jei turite elektrinį dviratį

Specialiai elektriniams dviračiams Garmin sukūrė eRTL 615 žibintą su radaru, kuris neturi baterijos. Šis įrenginys gali būti sujungtas su suderinamu elektriniu dviračiu ir veikia taip pat, kaip ir Varia RTL 515 modelis.

Jei jūsų dviratyje jau integruotas galinis šviestuvas

Jei jau turite galinį šviestuvą, kurį mėgstate, arba jis – įmontuotas jūsų dviračio konstrukcijoje, galite rinktis Varia RVR 315 radarą. Kaip ir kiti Varia linijos įrenginiai, radaras siunčia garsinį, vaizdinį ar vibracinį signalą per GPS kompiuterį ar išmanųjį telefoną. Vienu įkrovimu radaras veikia iki 7 val.


Į komplektą – išmanūs priekiniai žibintai

Jei jus domina dviračio žibintų komplektai, Garmin turi ką pasiūlyti. Garmin Varia UT800 yra išmanus priekinis žibintas, kuris, sinchronizuotas su Garmin GPS kompiuteriu, prisitaiko prie dviratininko greičio ir važinėjimo tipo, pagal tai pats sureguliuodamas apšvietimą. 800 liumenų tolygus spindulys leidžia padidinti savo matomumą net šviesiu paros metu, o taupi baterija užtikrina veikimą iki 25 val. (blyksnio režimu). Priedai leidžia šį lengvą, vos 140 g sveriantį, šviestuvą tvirtinti ir prie vairo, ir prie kompiuterio laikiklio, ir prie šalmo.


Apšvietimo svarba dviratininkams

Gali kilti klausimų, kam reikalingi tokie išmanūs ir kartais prabangiais laikomi įrenginiai. Vis dėlto, dviračio žibintai yra turbūt svarbiausi aksesuarai, kokius tik gali turėti dviratininkas. Eismo taisyklės nurodo, kad raudonos spalvos žibintas gale, o baltos spalvos priekyje yra privalomi. Ne veltui – tai pagrindinė priemonė, kuri padės apsisaugoti nuo eismo įvykių. Tad prieš išsiruošiant į kelią, svarbu įsitikinti, kad jūsų žibintai yra įkrauti ir šviečia pakankamai ryškiai. Savo klientams visuomet rekomenduojame pigiausius, mažiausiai liumenų turinčius šviestuvus pasilikti pasivažinėjimams dviračių taku, o su mašinomis keliu dalintis tik įsigijus pakankamai galingus šviestuvus. Su plačiu apšvietimo prekių asortimentu, kuriame Knog, Exposure, Cat Eye ir Lezyne žibintai, susipažinti galite mūsų internetinėje parduotuvėje arba atvykę pasikonsultuoti gyvai į VELONOVA parduotuvę, įsikūrusią J. Baltrušaičio g. 1, Vilniuje.

Susiję produktai

Greitas pristatymas TOP
Cat Eye AMPP500 priekinis žibintas
Greitas pristatymas
Lezyne KTV Drive Pro Smart galinis žibintas
Greitas pristatymas
Cat Eye AMPP500 | ViZ150 žibintų komplektas
Greitas pristatymas
Lezyne Hecto Drive 500XL priekinis žibintas | Neo Metallic
Greitas pristatymas
Knog Blinder galinis žibintas | Skull
Greitas pristatymas
Lezyne Macro Drive 1400+ priekinis žibintas
Greitas pristatymas
Lezyne Fusion Drive Pro 600+ | KTV Drive Pro+ žibintų komplektas
Greitas pristatymas Nauja
Lezyne Strip Drive+ žibintų komplektas

Susiję straipsniai

Kas yra dviračio treniruoklis? Kodėl verta juo naudotis, kaip pasirinkti tinkamą?

Kas yra dviračio treniruoklis? Kodėl verta juo naudotis, kaip pasirinkti tinkamą?

Kam skirti ir kodėl reikalingi dviračių treniruokliai? Kokie yra pagrindiniai treniruoklių tipai, kuo jie skiriasi ir kaip pasirinkti sau tinkamą? Kaip išmaniosios technologijos pritaikomos, treniruojantis namuose, ir kaip jos gali padaryti važiavimą dviračiu realistiškesniu, smagesniu ir efektyvesn..

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Viena iš bet kurio dviratininko baimių – tai, kad dviratį galima prarasti ir nukentėti nuo vagių. Ką daryti, kad minimizuotumėte vagystės riziką, o netekus dviračio – būtų kuo didesni šansai jį atgauti? Tam yra platus spektras įvairiausių priemonių, skirtų tiek vagystės prevencijai, tiek jau pavogto..

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviratis yra puiki priemonė tiek sportui, tiek susisiekimui – lengvas, manevringas, neužima daug vietos. Tačiau dviračių savininkams kyla klausimų, kaip užtikrinti maksimalų savo ar kartu keliaujančio vaiko saugumą, kur susidėti kartu vežamus daiktus, kaip apsaugoti patį dviratį nuo vagystės ir kt. ..