Meniu
0
Norai

Masažuokliai – atsipalaidavimui ir raumenų skausmo malšinimui

Masažuokliai – atsipalaidavimui ir raumenų skausmo malšinimui
2024-07-11 Viktorija Kaupienė

Kiekvienas sportininkas po varžybų turi savo raumenų atgaivinimo rutiną. Profesionalai ją patiki masažuotojams ir kineziterapeutams, kurie iškart po didelio fizinio krūvio pasirūpina, kad iš raumenų greitai pasišalintų nepageidaujamos medžiagos, o organizmas efektyviai atsistatytų. Tik nedaugelis sportuojančių mėgėjiškai turi laiko reguliariai apsilankyti masaže – todėl savimasažui skirti įrenginiai tampa vis populiaresniu pasirinkimu. VELONOVOS asortimente rasite išmanius masažuoklius, kurie raumenų atsistatymu po treniruotės pasirūpina lyg asmeninis masažuotojas. Apie juos daugiau – šiame straipsnyje.


Kas yra elektriniai kūno masažuokliai?

Savimasažui galima naudoti daugybę priemonių: teniso, golfo ar specialius sensorinius kamuoliukus, įvairaus kietumo volus, besisukančius rankinius masažuoklius. Tačiau tam, kad masažo ritualas būtų malonus ir efektyvus, didelė dalis žmonių renkasi elektrinius masažuoklius. Jų dėka savimasažas reikalauja mažiau pastangų, todėl lengviau jį įtraukti į kasdienę rutiną. Priklausomai nuo tipo, elektriniai kūno masažuokliai gali pasitelkti smūginę jėgą, vibravimą, kompresiją, šilumą ar jų derinį. Šie prietaisai gali būti pakraunami arba jungiami į elektros tinklą.

Renkantis tokį masažuoklį ypač svarbu pasidomėti gamintoju – prietaisai lies jūsų kūną, tad būtina, kad jie būtų pagaminti iš saugių žmogui medžiagų, o jų kokybė būtų patikrinta atsakingų institucijų.


Therabody masažuokliai

Pirmasis Therabody masažuoklis pasaulį išvydo 2009 metais, kai įmonės įkūrėjas Dr. Jason Wersland sukūrė prietaisą, skirtą kovoti su stipriu lėtiniu skausmu, išsivysčiusiu, kai Wersland papuolė į motociklo avariją. Šis prietaisas – masažinis šautuvas, tapęs kone Therabody simboliu.

Per daugiau nei dešimtmetį ištobulinti masažuokliai dabar yra pritaikomi įvairiai – skausmui malšinti, raumenų atsistatymo ir sportinių rezultatų gerinimui bei giliam atsipalaidavimui. Gamintojo teigimu, Therabody masažiniai šautuvai paveikia raumenis 60 % giliau nei kitų gamintojų įrenginiai. Šių prietaisų komplektacijoje rasite kelių dydžių antgalius: mažiausias yra skirtas atkartoti žmogaus nykštį ypač tiksliai trigerinių taškų (raumenų mazgų masažui), vidutinis – giliai atpalaiduoti smulkias ir didesnes raumenų grupes, o didžiausias – suaktyvinti kraujotaką švelniai ir plačiai stimuliuojant raumenis. Keisti galima ne tik šių masažuoklių antgalius, bet ir veikimo režimus, pasirenkant tinkamiausią masažo intensyvumą.

Therabody masažuokliai – ne tik prietaisai. Specialia programėle sujungę masažuoklį su savo telefonu, gausite asmeninius patarimus, kaip ir ką masažuoti norimiems rezultatams pasiekti.


Nugaros, kaklo ir pečių juostos masažuoklis

Nugaros ir pečių įtampa – turbūt dažniausias šiuolaikinio žmogaus nusiskundimas. Todėl nenuostabu, kad Therabody skyrė didelį dėmesį prietaisams, atpalaiduojantiems nugaros, kaklo ir pečių juostos raumenis. Nugarai masažuoti tinka beveik visi Therabody prietaisai. Pavyzdžiui, rankoje laikomi masažuokliai Theragun Elite yra sukurti taip, kad pasiektumėte 80 % savo kūno – jais patogiai pamasažuosite įsitempti linkusią pečių juostą ir kitus trigerinius taškus. Nugarą taip pat efektyviai atpalaiduosite atsigulę ant masažinio volo Therabody Wave Roller, kuris maloniai vibruos ir taip gerins nugaros raumenų kraujotaką.

Kaklo masažui ypač tinkamas dvigubas masažinis kamuoliukas Wave Duo, kuris apglėbs įsitempti labiausiai linkusius kaklo raumenis, juos pratemps ir atpalaiduos.


Pėdų ir kojų masažuokliai

Žinome, kad kojų raumenų atstatymas – pati aktualiausia tema dviratininkams. Įsitempę priekiniai ir galiniai šlaunų raumenys bei sėdmenys gali kelti nemenką diskomfortą, kartais pereinantį ir į skausmą kelių ar klubų srityse. Galiausiai – ilgainiui raumenys gali sutrumpėti, taip neigiamai paveikiant sportinius rezultatus ir bloginant atsistatymą. Kojoms masažuoti idealiai tinka daugelis Therabody masažuoklių: ypač mažas Theragun Mini 2.0, galingas Theragun Elite ir dinaminiam masažui pritaikyti masažiniai volai: Wave Solo, Wave Duo bei Wave Roller.

Sporto treneriai ir kineziterapeutai dažnai primena, kad taisyklinga laikysena prasideda nuo pėdų. Nors dažnai nejaučiame, pėdos yra linkusios įsitempti, taip darant įtaką kitų kūno sąnarių susistatymui. Be to, pėdos – ypač daug nervų galūnių turinti kūno vieta, tad pėdų masažas gali veikti ypač atpalaiduojančiai. Pėdoms masažuoti rinkitės Therabody Theragun Mini 2.0 ar Theragun Elite masažuoklius. Prisijungę prie Therabody programėlės rasite tikslią instrukciją, kuriuos pėdų taškus ir kokiais judesiais labiausiai verta masažuoti.


Kompresiniai masažuokliai greitam atsigavimui

Gera kraujotaka ir limfos judėjimas kūne gali pagreitinti atsigavimą po intensyvaus sporto, mažinti odos nelygumus ir venų varikozės riziką. Todėl daugelis sportuojančių renkasi kompresinius masažuoklius, kurie savo darbą atlieka, kol sportininkas ilsisi. Atrodantys lyg ilgi batai, kompresiniai masažuokliai prisipučia, sukurdami skirtingų lygių slėgį. Kompresinio masažo metu slėgio lygis ir sritys vis kinta, taip išjudinant limfą ir veikiant raumenis. Viskas, ką turi daryti sportininkas, – atsipalaiduoti ir po masažo nepamiršti išgerti pakankamai vandens, kad po metabolizmo likusios šalutinės medžiagos greit paliktų kūną.

Kol kas Therabody siūlo tris pagrindinius kompresinių kojų masažuoklių modelius:

  • RecoveryAir JetBoots pakrautas veikia iki 240 minučių ir siūlo 4 slėgių programas ir 4 laiko nustatymus.
  • RecoveryAir JetBoots pakrautas veikia iki 240 minučių ir siūlo 4 slėgių programas ir 4 laiko nustatymus.
  • Į AirPrime masažuoklį panašus RecoveryAir PRO pritaikytas dar profesionalesniam naudojimui – jame įrašyti 4 įpūtimo ciklai, tačiau taip pat pats sportininkas gali rinktis valdyti atskirų masažuoklio zonų slėgį.

Therabody kompresiniai masažuokliai yra įkraunami, todėl jais naudotis galite bet kur ir bet kada. Visi jie pilnai prisipučia ir išsileidžia vos per 60 sekundžių.


Masažinis volas – giliam raumenų atsipalaidavimui

Jei minate dviratį reguliariai, turbūt ne kartą girdėjote, kad pratimai ir savimasažas ant volo privalo tapti jūsų įpročiu po pasivažinėjimų. Volavimas gerina mobilumą, aktyvina kraujotaką ir pastebimai mažina raumenų skausmą po intensyvaus fizinio krūvio. Tai – vienas patikimiausių traumų prevencijos būdų. Therabody Wave Roller masažinis volas ypač tyliai bet efektyviai vibruoja, taip pagilinant raumenų atsipalaidavimą ir kraujotaką. 5 greičio lygiai leidžia pasirinkti masažinį efektą.

Ieškantys ypač kompaktiško prietaiso turėtų atkreipti dėmesį į Therabody Wave Solo ar Wave Duo masažinius kamuolius, kuriuos naudoti galima taip pat, kaip volą. Visi šie prietaisai gali būti valdomi tiesiogiai ar programėle per Bluetooth.


Sunku išsirinkti?

Kviečiame išbandyti Therabody masažuoklius VELONOVA dviračių parduotuvėje, įsikūrusioje J. Baltrušaičio g. 1, Vilnius.

Susiję produktai

Susiję straipsniai

Važiavimas dviračiu – svarbiausi aspektai gerai savijautai ir rezultatams

Važiavimas dviračiu – svarbiausi aspektai gerai savijautai ir rezultatams

Dviračių sportas – kone universaliausia sporto šaka, kuria užsiimti gali ir visiškai fizinio pasirengimo neturintys žmonės. Tačiau tiek profesionalų, tiek pradedančiųjų dviratininkų sveikatai ypač svarbus yra taisyklingas važiavimas, kuris prasideda nuo taisyklingos sėdėsenos...

„Wahoo“ dviračių treniruokliai - naujienos

„Wahoo“ dviračių treniruokliai - naujienos

Dviračių treniruokliai - tai puikus būdas išlaikyti gerą fizinę formą ir sveiką gyvenimo būdą, ypač kai lauke žvarbios oro sąlygos. „Wahoo“  kompanija buvo įkurta Chipo Hawkinso 2009 m. Atlantoje, Džordžijos valstijoje, yra lyderiaujanti dviračių treniruoklių inovacijų srityje bei siekia sukurti spr..

Lėtinės dviratininkų traumos – kad išvengtumėte, pasidarykite sėdėsenos nustatymą

Lėtinės dviratininkų traumos – kad išvengtumėte, pasidarykite sėdėsenos nustatymą

Šiandien, važiuojant dviračiu, traumų ir sveikatos sutrikimų tikimybė kur kas mažesnė, nei prieš keletą dešimtmečių. Stabdžių sistemos ištobulėjo, žibintai, atšvaitai, šviesą atspindinčios dviratininko liemenės didina matomumą kelyje, šalmai padeda išvengti galvos traumų, specialūs dviratininko akin..